search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
343 gösterim
Öncelikle kolay gelsin. C#,C++ programlama dillerini biliyorum. Ayrıca kendi çabalarımla Kali Linux ve HTML öğreniyorum. Algoritma kurma konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bilmediğim kod yok deneyerek buluyorum yapıyorum ancak algoritma düzgün kuramadığım için sıkıntı yaşıyorum her programlamamda. Sizce bu konuda biraz daha iyi algoritma kurmak için ne yapmalıyım?
kapalı
Genel Kavramlar kategorisinde 334 puan

1 cevap

1 oy
 
En İyi Cevap
Benim tabirim ne kadar çok çamura batarsan o kadar gelişirsin.

Ne kadar çok kod yazarsan o kadar güzel kod yazabilmeye başlarsın. Ama yazdığın kodlar küçük projeler şeklinde olacak. Gerçi bu biraz nasıl daha güzel kodlarsın sorusunun cevabı oluyor ama bilgi bilgidir.

Nasıl algoritma yeteneğini geliştirirsin? Birkaç tavsiyede bulayım,

1-Veri yapıları konusuna çalış. Hatta çok çalış. Hangi veri yapıları neden kullanılır, hangisini günlük hayatımda kullandığım uygulamalarda kullanmış olabilirler gibi düşünmeye çalış. En basitleri zaten stack (yığın), queue(kuyruk), liste diye gidiyor. Sonra ağaçlar konusu ve graf konusu geliyor. Bunların nasıl çalıştığını ve nerelerde kullanacağın hakkında çalış ki çok büyük oranda sorunlarının çözümü bu konulardan geliyor. Hatta google'da nasıl iş alınır gibi bir blog sayfası vardı, yazar özellikle graf konusuna vurgu yapıyordu.

2-Arattırma, sıralarttırma algoritmalarının nasıl çalıştığına bak.

3-Bunlardan sonra knapsack, traveler-salesman gibi konular var onlara da bakabilirsin.

4-Codingame sitesi çok güzel bir sitedir. İngilizcen yeterliyse orada çok güzel puzzle sorular var çözmeye çalışabilirsin, ya da benzeri siteler var hackerrank, codingwars gibi.

5-Ben ilk başlarda oyun yazmaya çalışıyordum. Yılan, araba yarışı, tetris gibi oyunlar çok güzel antrenman oluyor.

6-Linux kullanımı güzeldir, konsol üzerinden işlemlerini yap kafan sürekli kodlama mantığıyla düşünecek şekle gelsin.

7-Algoritmalar kitabı olması lazım, Türkçe'si de çok güzel. Linkini veriyorum, bu kitaptan faydalanabilirsin. Ben bayağı okumuştum zamanında.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Algoritmalar/Vasif-Vagifoglu-Nabiyev/Egitim-Basvuru/Is-Ekonomi-Hukuk/Yonetim-Is-Gelistirme-Kalite/urunno=0000000455400

Şimdilik bu kadar.
6.2k puan
seçti

Teşekkür ederim dediklerinizi değerlendireceğim. Kitabı da alıp okuyacağım. Bilgilendirme için sağolun.angel

İlgili sorular

1 oy
1 cevap 214 gösterim
214 gösterim
selamlar, 2,3 gündür Google'ın 1 Ağustosda algoritma güncellediğine dair haberler görüyorum. Konuya ilişkin bilgisi olan var mı? Önceden neydi de bundan sonra ne olacak?
4 Ağustos 2018 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 199 gösterim
199 gösterim
Algoritma kavramı nedir? Algoritma dediğimiz zaman ne anlamamız gerekir?
5 Aralık 2016 Genel Kavramlar kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 232 gösterim
232 gösterim
Bir yerde " Double Metaphone" algoritması cümlesine denk geldim. Daha önce hiç duymadığımdan merak ettim. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl çalışır bu algoritma?
16 Eylül 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 137 gösterim
137 gösterim
Mesela rehber uygulamasını basit mantıkta geliştirebiliyorum. Ama bunu nesne yönelimli şekilde geliştirmeye gelince ekranla bakışıyorum. HackerRank üzerinden algoritma sorularını çözebiliyorum ama OOP sorusu gelince ihtiyacı nasıl OOP temelinde karşılayacağımı anlayamıyorum. Sizce nerede yanlış yapıyorum? Hangi eksik tarafımı geliştirmeliyim?
5 Şubat 2022 Algoritma kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 183 gösterim
183 gösterim
Yazılım mülakat sorusu olarak buble sort algoritması sordular. Buble sort ne işe yarar?
6 Haziran 2021 Algoritma kategorisinde canonka 334 puan sordu