search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
181 gösterim
Mesela rehber uygulamasını basit mantıkta geliştirebiliyorum. Ama bunu nesne yönelimli şekilde geliştirmeye gelince ekranla bakışıyorum. HackerRank üzerinden algoritma sorularını çözebiliyorum ama OOP sorusu gelince ihtiyacı nasıl OOP temelinde karşılayacağımı anlayamıyorum. Sizce nerede yanlış yapıyorum? Hangi eksik tarafımı geliştirmeliyim?
Algoritma kategorisinde 334 puan

1 cevap

1 oy
Selamlar Batuhan,

Sorularının olması çok güzel. Sorularının cevapları ise biraz çetrefilli. Genel cevap; hiçbir zaman en iyisine sahip olamayacağını bir kere baştan düşünmek lazım. Amacımız tekrar tekrar baktığımız zaman aslında yadırgamayacağımız kodlar elde etmek. Benim bu şekilde kod yazmaya başlamam en azından 10 - 15 seneyi bulmuştur :) Mümkün olduğunca çok yazacaksın. Sürekli öğrenmeye devam edeceksin. Bu genel geçer cevap.

Nasıl yollar takip edebilirsin konusuna gelince. Birkaç konu başlığı var.

Özellikle bir UI katmanı olan uygulama geliştiriyorsan MVC, MVVM, MVP gibi tasarım desenlerine bakabilirsin. Yapısal olarak kodlarını nasıl parçalaman gerektiğini bu desenler gösterecektir.

Eğer bir veri tabanı işlemi yapıyorsan Unit of Work, Repository tasarım desenlerine bakabilirsin.
https://www.gokhan-gokalp.com/generic-repository-ve-unit-of-work-kullanarak-basic-infrastructure-tasarlamak/

Genel olarak OOP dünyasında karşılaşılan problemlere çözümler oluşturmak için tasarım desenleri var. Bir sürü. Onlara göz atabilirsin. Ama benim ilk tavsiyem bunlara biraz zamanla bakman. Şimdi oturup hepsini öğrenmeye başlarsan çarşı pazar karışıyor.

Bilginin öğrenme süreci, sonra kullanma süreci, daha sonra rafine etme süreci, sonra senin için hangisinin daha uygun olduğunu daha kolay kestirdiğin bilgelik süreçleri var. Bunlar sırayla gidiyor. Her yeni birşey öğrendiğinde bir proje ile destekle. Daha kolay gelirse her yeni birşey öğrendiğinde aynı proje üzerinde uygulamaya devam et. Her seferinde yeni bir proje bulman gerekmez. Her seferinde elindeki projeyi biraz daha iyi hale getirirsin. Güzel olur.

Daha yazılacak çok kod var :)

Kolay gelsin.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 558 gösterim
558 gösterim
String değerleri sıralamak için hangi sıralama algoritması kullanılmalıdır?
15 Mayıs 2017 Algoritma kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
2 cevap 367 gösterim
367 gösterim
Ben Php kullanarak OOP kavramları üzerinde daha iyi bir anlayış ve tecrübe geliştirmeye çalışıyorum. OOP kavramlarında composition ve inheritance adında iki farklı konu var. Bunlar nedir ve ne farkları vardır?
1 Haziran 2023 Genel Kavramlar kategorisinde Barış ENGİN 132 puan sordu
0 oy
1 cevap 218 gösterim
218 gösterim
Yazılım mülakat sorusu olarak buble sort algoritması sordular. Buble sort ne işe yarar?
6 Haziran 2021 Algoritma kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 215 gösterim
215 gösterim
Algoritma kavramı nedir? Algoritma dediğimiz zaman ne anlamamız gerekir?
5 Aralık 2016 Genel Kavramlar kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
1 oy
1 cevap 229 gösterim
229 gösterim
selamlar, 2,3 gündür Google'ın 1 Ağustosda algoritma güncellediğine dair haberler görüyorum. Konuya ilişkin bilgisi olan var mı? Önceden neydi de bundan sonra ne olacak?
4 Ağustos 2018 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu