search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
245 gösterim
selamlar, veri tabanında bulk olarak bir veri insert işlemi yapmaya çalışıyorum. her kayıt için de bir sequence numarası üretiyorum. ör: company_seq olsun. bunu 1 den başlatım. Cash size'ı 0 vermek ile vermemek bana performans açısından kazanç sağlar mı? bu değeri 100 veya 1000 yapmak çok farkeder mi?
Veri Tabanı kategorisinde 2.0k puan

1 cevap

0 oy
Mantıken baktığımız zaman cache demek bazı değerlerin daha önceden hazırlanıp hafızada tutulması anlamına geliyorsa cache için bir büyüklük veriyorsak o kadarlık bir aralığın hafızada hazır tutulduğu anlamına gelir. O yüzden illaki bir performans artışı sağlayacaktır. Ama bu performans artışı oracle içinde bu işlem için ne kadar olur çok emin değilim.

Bulk işlem yapıyorsan yani binlerce, milyonlarca kayıt atıyorsan değeri ne kadar büyütürsen o kadar iyi bir sanıyorum ki bir performans artışı yaşayacaksındır.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 172 gösterim
172 gösterim
Oracle'da oluşturulmuş bir sequence'in mevcut değerini nasıl attırabilirim? Uygulama kaynaklı bir sorundan dolayı tüm sequence'lerin değerini %10 arttırmak istiyorum.
30 Kasım 2020 Veri Tabanı kategorisinde buzel 604 puan sordu
0 oy
0 cevap 630 gösterim
630 gösterim
Geliştirmeye çalıştığım bir proje için kullanıcılara 9 tane soru soracağım. Evet veya hayır cevaplarına göre puan vereceğim. Bana kalırsa 9 soru için 18 veri oluşturup evet hayıra göre puan çekmek. Veritabanı tablosunu oluşturmayı zihnimde bir türlü canlandıramıyorum. Yardımcı olur musunuz?
16 Aralık 2020 Veri Tabanı kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 2K gösterim
2K gösterim
oracle veri tabanında şöyle bir hata alıyorum. Cursor değerini getirmeye çalışırken ORA-01002: fetch out of sequence procedure .... cursor c is select * from TABLE t where t.column_a= 'PR' and t.column_b= p_parameter; begin update TABLE t set t.column_a= 'PR' where t.column_a is null and t.column_b = p_parameter; for r in c loop .... end loop; .........
20 Şubat 2019 Veri Tabanı kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 911 gösterim
911 gösterim
Merhaba, Farklı projelerde farklı veri tabanları kullanıldığını duydum. MySql, Oracle PLSQl, Maria benim duyduklarımın bazıları. Piyasada genelde kullanılan veri tabanları nelerdir? Bunların seçimi neye göre yapılmaktadır? Kolay gelsin.
4 Ekim 2016 Veri Tabanı kategorisinde oyigiter 133 puan sordu
0 oy
1 cevap 385 gösterim
385 gösterim
Selamlar, Veri tabanında sorgudaki join nedir?
3 Kasım 2016 Veri Tabanı kategorisinde kenan 6.2k puan sordu