search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
515 gösterim
.gitignore dosyasını oluşturuyorum ve içine commit atılmasını istemediğim dosyaları ekliyorum ama bu dosya bana etkisi yokmuş gibi görünüyor. commit atılacaklar listesinde yine de dosyaların isimlerini görüyorum. Sorunun ne olduğu ve nasıl çözüleceği hakkında bilgisi olan var mıdır?
Genel Kavramlar kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

1 oy

Selam,

Git kullanırken bazen bu durum var meydana gelmekte. Bunun için cache' in temizlenmesi gerekmekte.  Böylece bir sonraki commit leriniz ile birlikte bu durumun düzeldiğini farkedeceksiniz.


git rm -r --cached .
git add .
git commit -m "fixed untracked files"  

Yukarıdaki komutlardan sonra probleminiz çözülmüş olacaktır.

176 puan

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 983 gösterim
983 gösterim
.gitignore ve .gitkeep farkı nedir? Bir tanesi commit edilirken hariç tutulacak dosyaları tutup, diğeri de boş folder ların tutulmasını mı sağlıyor ? Doğru mudur? Öyle ise içeriğini nasıl doldurmak gerekir örnek verebilir misiniz? Bu dosyaları oluştururken hangi komutu kullanmalı? mkdir folder açarken bunlarda ne kullanmalı?
28 Temmuz 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 791 gösterim
791 gösterim
Git projeleri altında .gitignore dosyası mevcut. Bu dosya ne işe yaramaktadır?
3 Haziran 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.4K gösterim
1.4K gösterim
git init ve git add * dedikten sonra şu hatayı alıyorum . Ne yapmam gerekir? The following paths are ignored by one of your .gitignore files: vendor Use -f if you really want to add them.
7 Ekim 2016 Php kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 181 gösterim
181 gösterim
async function x(){ let url = "example" await fetch(url, { method: 'GET' }).then(response => { response.body.pipe(fs.createWriteStream(pricesFile)); }) } await koyduğum halde requesti ve dosya oluşumunu beklemeden kodun geri kalanı çalışıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim
6 Şubat 2023 Javascript kategorisinde Furkan Bilsel 138 puan sordu
0 oy
1 cevap 240 gösterim
240 gösterim
Windows konsolu (command line) açtığım zaman java aaa.class yazınca java adında bir komut bulunamadı şeklinde bir hata alıyorum. Bilgisayarımda java kurulu, ne yapmalıyım?
25 Ocak 2022 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu