search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
1.1k gösterim

Oracle veri tabanında insert işlemi sırasında Append hint'i hangi durumlarda kullanmak faydalı olur. hangi durumlarda kullansak bile ignore (ihmal) edildiği durumlar var mıdır?

insert /*+ append parallel(t2, 2) */
into table_first
  select *
    from table_second;
kapalı
Veri Tabanı kategorisinde 2.0k puan

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Oracle'da tablolar içinde kayıtlar silindiği zaman tabloda boşluk bölümler oluşur. Yeni kayıt ekleneceği zaman da tabloda böyle boşluklar varsa önce oralar doldurulmaya çalışılır ki gereksiz yere disk üzerinde yer kaplanmasın. Kendi çapında optimize etmeye çalışır. Ama bu işlem yüzünden kayıtları eklerken uygun yer arama, onu araya ekleme gibi konularla uğraşarak performans azalır. Aslında normal işleyişlerde göze alabileceğin birşey. 

Bunun haricinde eğer bir taşıma işlemi yapıyorsan. Yani binlerce, milyonlarca kayıt taşıyacaksan işlemi hızlandırmak için bu uygun yer ara, oraya yerleştir olayını es geçebilirsin. Direk dosyanın sonuna ekle, bu hesaplamalarla uğraşma demek için append hitini kullanıyoruz.

6.2k puan
seçti
append parallel(t2, 2) kısmındaki
appendden sonraki kısım ne anlama geliyor?

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1.3K gösterim
1.3K gösterim
Selamlar, oracle veri tabanında pivot terimi ne işe yarıyor bilen var mı? Kullanımına örnek verebilir misiniz? ne zaman kullanabiliriz.
12 Ağustos 2018 Veri Tabanı kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
1 oy
1 cevap 873 gösterim
873 gösterim
Oracle veri tabanında lag(..) over (partion by ..) ne iş yapar bilen var mı?
2 Mart 2018 Veri Tabanı kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 831 gösterim
831 gösterim
Veritabanı üzerindeki bir tabloda DELETE komutu çalıştırmakla TRUNCATE çalıştırmak arasında nasıl bir fark vardır? Diskte tutulan yer anlamında nasıl bir sonuç ortaya çıkıyor?
11 Şubat 2019 Veri Tabanı kategorisinde yildiz 193 puan sordu
0 oy
1 cevap 402 gösterim
402 gösterim
Selam, Oracle'da pl/sql ile bir miktar data içeri alacağım. Yalnız atacağım tablo üzerinde trigger var. Sistem kayıt eklendiği tarihi atıyor mesela. Benim session açtığım sırada insert date çalışmasını istemiyorum. Yani session başladığında trigger benim içeri alacağım datalar için kapalı olsun. Normal sistemin çalışmasını etkilemesin.
1 Ekim 2018 Veri Tabanı kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
1 oy
1 cevap 818 gösterim
818 gösterim
oracle'da nextval ve interval nedir? Nasıl kullanılır?
23 Temmuz 2018 Veri Tabanı kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu