search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
263 gösterim

Merhaba, ödevim için e-r diyagramı hazırlamam gerekiyor. Projede 28 tablo olduğu için karıştırıp, bağlantıları kuramadım.

Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

https://1drv.ms/u/s!Apuuoh_UXTMFgYZd-beIA5P9TzcNog

Veri Tabanı kategorisinde 114 puan
yeniden gösterildi
Yardım etsek de hangi tablolar ne işe yarıyor biz de bilemeyiz. Ayrıca alıp biz hazırlayamayız. Ama şöyle bir yorum yapabilirim.

1- Sistemi mantıksal olarak birkaç parçaya bölebilirsin. Mesela ödemeleri alan sistem için ödeme sistemi diye. Sonra ödeme tablosunu ekranın sol üst köşesine koy çevresine diğer tabloları koy.

2- İkinci sistemin mesela personel sistemin. Personel tablosonu sol alt köşesine koy çevresine de diğer tabloları yerleştir.

Bu şekilde devam edebilirsin.

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 265 gösterim
265 gösterim
Mssql server içinde hangi tablolarda lock var nasıl bulabilirim?
8 Mayıs 2020 Veri Tabanı kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 797 gösterim
797 gösterim
Alttaki cümleleri join kullanarak nasıl yazabilirim? Select * from Birey b where not exists (select 1 from SınavOgrenci s where s.OgrenciId = b.Id ) Select * from Birey b where Id = (select OgrenciId from SınavOgrenci s where s.Notu=92 )
3 Mayıs 2020 Veri Tabanı kategorisinde Emre 106 puan sordu
0 oy
1 cevap 364 gösterim
364 gösterim
SQL server kullanırken uniqueidentifier alan ile varchar alan union all diyerek alt alta göstermek istiyoruma ama dönüşüm hatası alıyorum. Hatayı aşağıda görebilirsiniz. Uniqueidentifier'den varchar alana dönüşümü nasıl yapabilirim? Msg 8169, Level 16, State 2, Line 1 Conversion failed when converting from a character string to uniqueidentifier.
7 Nisan 2020 Veri Tabanı kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 532 gösterim
532 gösterim
CREATE DATABASE FINAL GO USE FINAL CREATE TABLE BOLUM(KOD INT IDENTITY NOT NULL PRIMARY KEY, BLM NVARCHAR(40) NOT NULL) GO CREATE TABLE MESLEK(KOD INT DENTITY NOT NULL PRIMARY KEY, MESLEK NVARCHAR(40) NOT NULL) GO CREATE TABLE PERSONEL(KOD INT IDENTITY ... ) NOT NULL CONSTRAINT FK_MESLEK FOREIGN KEY (MESLEK)REFERENCES BOLUM(KOD), CONSTRAINT FK_BOLUM FOREIGN KEY (BOLUM) REFERENCES MESLEK(KOD) ) GO
16 Haziran 2020 Veri Tabanı kategorisinde SEFA SEVİM 104 puan sordu
0 oy
1 cevap 267 gösterim
267 gösterim
Mssql kullanırken select 1 / 2 sorgusunu çalıştırdığım zaman sonuç olarak 0.5 beklerken 0 elde ediyorum. Bunun sebebini açıklayabilir misiniz?
3 Aralık 2019 Veri Tabanı kategorisinde kenan 6.2k puan sordu