search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
280 gösterim
Sadece kullanıcı adı ile login olmak istiyorum. Eğer şifre alanını boş gönderirsem hata veriyor. Nasıl çözebilrim?
kapalı
Java kategorisinde 215 puan
kapalı

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Spring Security, bir web uygulamasının güvenliğini sağlamak için kullanılan bir kütüphanedir. Bu kütüphanenin temel amacı, kullanıcıların güvenli bir şekilde uygulamaya giriş yapmasını sağlamaktır. Bu nedenle, Spring Security genellikle kullanıcı adı ve şifre gibi kimlik doğrulama bilgileri kullanır.

Ancak, bazı durumlarda, şifresiz login özelliği gerekli olabilir. Spring Security için şifresiz login yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Spring Security konfigürasyonunuzda, "http.authorizeRequests().anyRequest().permitAll()" yapısını kullanarak tüm isteklere izin vermeli.

  2. Spring Security konfigürasyonunuzda "http.formLogin().disable()" yapısını kullanarak form girişini devre dışı bırakmalısınız.

  3. Kullanıcıların giriş yapmalarını isteyeceğiniz sayfaya, "http.authorizeRequests().antMatchers("/login").permitAll()" yapısını kullanarak erişim izni vermelisiniz.

  4. Spring Security konfigürasyonunuzda, "http.authenticationProvider(authenticationProvider)" yapısını kullanarak şifresiz kimlik doğrulama sağlayacak bir AuthenticationProvider nesnesini tanımlamalısınız.

6.2k puan
seçti

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 156 gösterim
156 gösterim
Projemdeki bazı methodlara token olamadan giriş olsun istiyorum. Spring security de bunu nasıl sağlayabilirim?
2 Mart 2021 Java kategorisinde Hilalcli 215 puan sordu
0 oy
1 cevap 1.3K gösterim
1.3K gösterim
Spring boot, spring security , spring cloud vs. nedir? Farkları nelerdir ?başka ürünler var mıdır?
27 Temmuz 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 321 gösterim
321 gösterim
Merhaba, İki ayrı spring boot projem var, ikisi de h2 db kullanıyor. İkisini aynı anda kaldırmaya çalışınca hata alıyorum, nasıl düzeltebilirim? Teşekkürler
13 Aralık 2021 Java kategorisinde Hilalcli 215 puan sordu
0 oy
1 cevap 382 gösterim
382 gösterim
Projede bazı methodlara herkesin erişmesini istemiyorum. Bu yüzden rol tanımı yaptım. Bu rollere göre methoda erişimi nasıl yapabilirim?
24 Şubat 2021 Java kategorisinde Hilalcli 215 puan sordu
0 oy
1 cevap 179 gösterim
179 gösterim 9 Şubat 2021 Java kategorisinde Hilalcli 215 puan sordu