ana programda değeri girilen bir dizinin elemanlarının toplamını bir fonksiyonda hesaplayan ve görüntüleyen program. bu program üzerinden fonksiyon tanımlamayı ve ana program içerisinde kullanmayı açıklayabilirseniz sevinirim.
comments
4 references
// Comments are closed.
Selam,
Senin sorun da Kerim’in sorusu gibi cok acik olmamis. Bence daha belirgin olarak anlamadigim yeri soylemelisin ki yardimci olalim keza arkadaslar oturup boyle bir program yazmak icin pek zaman harcamazlar 🙂 fonksiyon nedir bunu mu anlamadin yoksa dizi (array) nedir onu mu anlamadin. Istersen daha belirgin olarak sor ona gore cevap verelim.
Iyi calismalar.
fonksiyonun kullanımını anlayamadım 😀
Matematikde fonksiyonlar diye bir konu vardı.
En basit kullanımı f(x) = x * x öyle ki x tam sayıdır.
Bu fonksiyon için f(5) değerini bulun dediğinde ne yaparsın?
x yerine 5 koyarak işlemini yapar sonucu söylersin 25 değil mi?
Fonksiyonunun geri verdiği değer de bir tam sayı mı? Evet.
Gel bunu programlama dilinde yorumlayalım.
elinde bir fonksiyon olsun adı hiç değişmesin
geri_donus_tipi fonksitonAdi() {}
bu şekilde tanımlamayı düşünürsen geri dönüş tipi tamsayı fonksiyon adı f,
aldığı değer x o da tamsayı
yapmasını istediğimiz iş ise x ile x i çarpsın ve bize geri versin
int f(int x) {
return x*x;
}
al bakalım fonksiyonun hazır şimdi kullanman gerekirse ne yapacaksın main içinde girip
void main() {
cout<< f(5); } bitti. Uzun lafın kısası, elinde bir iş var ve sürekli aynı işi yapıyorsun, bu iş 5 satırdan fazla her seferinde yaz yaz dur değil mi? Bunu götür bir fonksiton olarak yaz ona bir isim ver istediğin yerden ismi ile çağır. Açık oldu mu? başka sorun var mı?
temel olarak kavradım cevap için çok teşekkür ederim