search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
142 gösterim
Backend'de spring bootu bazı uri lara kullanıcı login olmadıysa ulaşamasın diye konfigüre ediyoruz. Peki bu durumda farklı portta çalışan front end nasıl etkileniyor. Backend konfigürasyonu yalnızca api lara erişimi engellemez mi?
Web Programlama kategorisinde 138 puan

1 cevap

1 oy
Güzel soru.

Farklı porttaki uygulama dediğin illaki başka bir uygulama olmalı. Başka bir spring uygulaması olabilir ya da ayrı bir ui uygulaması geliştirebilirsin. React/Vue gibi kütüphaneler kullanabilirsin. Aslında senin de söylediğin gibi spring ile geliştirdiğin uygulama bir API uygulaması ve bu uygulamalarda ekran olmaz. Yani senin spring içinde ayarlarını yaptığın şey API fonksiyonlarına erişebilmen ya da erişememen için gerekli bir konu. Ekran uygulamanı bağlamaz.

Peki UI için yaptığın uygulamada ekran/sayfa kısıtlamalarını nasıl yapacaksın?

Temel cevap burayı bambaşka bir uygulama olarak ele alman lazım. API den aldığın bilgilere göre buradaki ekranları göster/gösterme demelisin. Genelde JWT token içine gerekli yetkiler eklenip bu token UI uygulamasında açılıp içindeki yetkilere göre ekranlar düzenleniyor.

Görece eski uygulamalarda ki eski demek de aslında pek uygun olmuyor. Server side renderding yaptığın uygulamalar diyelim. Şu an internetin büyük bir çoğunluğu bu şekilde. Wordpress, Joomla, Magento direk böyle çalışıyor genel olarak. Onlarda zaten hem backend fonksiyonalitesi hem de UI kısmın aynı proje/uygulama içinde olduğu için onlarda böyle sorunların olmuyor. Tek uygulama içinden sınırlayabilirsin.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 254 gösterim
254 gösterim
Spring Boot kullanırken VueJs uygulamamdan bir http PUT istek yolladığımda CORS hatası alıyorum. Nasıl çözebilirim?
2 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 315 gösterim
315 gösterim
Spring Boot ile bir uygulama geliştiriyorum. Haliyle birsürü entity sınıfım var. Swagger entegre ettiğim zaman bu entity sınıflarım için de endpoint açıldığını görüyorum. Ben sadece benim istediğim endpointlerin orada görünmesini istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
1 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 346 gösterim
346 gösterim
Spring boot projem var, Swagger ı uygulamak istiyorum. Projeye nasıl entegre edebilirim?
22 Ağustos 2020 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.9K gösterim
1.9K gösterim
Java Spring ile web yapmaya başlayacaktım. İnternette öğrenmeye çalışırken Spring Boot ile ilgili çok içerik buldum. Spring ile Spring Boot arasında ne gibi farklar var?
8 Haziran 2020 Java kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim 20 Nisan 2019 Java kategorisinde sinan 291 puan sordu