search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
630 gösterim
Selamlar,

MsSql kullanıyorum ve oluşturduğum SELECT sorgularından dönen verilerde Türkçe karakter sorunu yaşıyorum. Bunu nasıl halledebilirim?
Java kategorisinde 365 puan
Ne gibi sorun yaşıyorsun? Türkçe karakterleri mi istemiyorsun?
Türkçe karakterler bozuk geliyor.
Türkçe karakterlerin düzgün gelmemesi muhtemelen connection üzerinde charset vermediğin içindir. Connection charset utf8 olarak vermeye çalışabilirsin. Bu charset ayarlamasını da uygulamanın connection alan kısmında yapmalısın. Kendi yazdığın bir uygulamada mı bu hatayı alıyorsun?
Çözebildin mi problemi?

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 264 gösterim
264 gösterim
Mssql kullanırken select 1 / 2 sorgusunu çalıştırdığım zaman sonuç olarak 0.5 beklerken 0 elde ediyorum. Bunun sebebini açıklayabilir misiniz?
3 Aralık 2019 Veri Tabanı kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
1 oy
2 cevap 243 gösterim
243 gösterim
Merhabalar, Bir tanesi boşta iki tane server bulunmaktadır. Aktif olarak kullanılan serverımda şuanda kullanılan erp programının mssql dbsi bulunmaktadır. Felaket durumununda serverlardan birinin başına birşey geldiğinde iş süreciminin ilerlemesi için boşta kalan servera load balancing tazında bir işlem yapabilir miyim?
26 Eylül 2016 Veri Tabanı kategorisinde mustafakirca 145 puan sordu
0 oy
0 cevap 258 gösterim
258 gösterim
Merhaba, ödevim için e-r diyagramı hazırlamam gerekiyor. Projede 28 tablo olduğu için karıştırıp, bağlantıları kuramadım. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. https://1drv.ms/u/s!Apuuoh_UXTMFgYZd-beIA5P9TzcNog
20 Ocak 2021 Veri Tabanı kategorisinde qwerty 114 puan sordu
0 oy
1 cevap 529 gösterim
529 gösterim
CREATE DATABASE FINAL GO USE FINAL CREATE TABLE BOLUM(KOD INT IDENTITY NOT NULL PRIMARY KEY, BLM NVARCHAR(40) NOT NULL) GO CREATE TABLE MESLEK(KOD INT DENTITY NOT NULL PRIMARY KEY, MESLEK NVARCHAR(40) NOT NULL) GO CREATE TABLE PERSONEL(KOD INT IDENTITY ... ) NOT NULL CONSTRAINT FK_MESLEK FOREIGN KEY (MESLEK)REFERENCES BOLUM(KOD), CONSTRAINT FK_BOLUM FOREIGN KEY (BOLUM) REFERENCES MESLEK(KOD) ) GO
16 Haziran 2020 Veri Tabanı kategorisinde SEFA SEVİM 104 puan sordu
0 oy
1 cevap 693 gösterim
693 gösterim
Selam, Elimde Türkçe karakter içeren bir String var. Örn: String str = "Şeyma Altınoğlu"; Bunu şu şekilde ele almak istiyorum. Çıktı: "Seyma Altinoglu" Nasıl yapabilirim?
23 Haziran 2021 Java kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu