search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
1.6k gösterim
Selamlar,

Elimde bir tablo ve 2 tane sütun var departman_kodu ve görev_kodu adında. Bu iki sütünu tek bir sütunda listelemek istiyorum. İki kolonu tek seferde listeleme nasıl yapılır?
Veri Tabanı kategorisinde 365 puan

1 cevap

0 oy

Merhaba şu şekilde yapabiliyoruz sanırım:

SELECT departman_kodu FROM tablo_a
UNION
SELECT gorev_kodu FROM tablo_a;

Bunları alıp farklı bir tabloya eklemek istersekte:

INSERT INTO tablo_b (kodlar) 
SELECT departman_kodu FROM tablo_a
UNION
SELECT gorev_kodu FROM tablo_a;

 

365 puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 931 gösterim
931 gösterim
Selamlar, Bir tablodaki 2 sütünü başka bir tabloya yine aynı şekilde ilişkendirip almak istiyorum. Şöyle gösterecek olursam; her departmanın bir kodu var ama bunları bağlayan unique bir id leri yok başka bir tabloya alırken direk yanyana aldığım zaman, ... Nasıl bir yol izleyebilrim. Sonuç olarak almak istediğim yeni tabloda şu şekilde olacak; umarım olayı basit bir şekilde özetleyebilmişimdir.
7 Haziran 2021 Veri Tabanı kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 5.7K gösterim
5.7K gösterim
Selamlar, Elimde iki tane tablo var; A_tablo B_tablo B tablosundaki departman sütunu ile A tablosundaki departman sütunundaki değerleri farklarını almak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim? Çıktı şöyle olmalı: pci dss bt
27 Mayıs 2021 Veri Tabanı kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
0 cevap 818 gösterim
818 gösterim
Selamlar, Elimdeki iki tane A ve B diye tablo var. B tablosundaki bir sütunu A tablosundanki bir sütunla güncellemek istiyorum. Bunun için şöyle bir sorgu yaptım; UPDATE identityiq.karsilastirma2 SET email = (SELECT departman FROM identityiq.karsilastirma1 WHERE ... kullanmak istemiyorum. Kullanmadığım takdirde hata veriyor. Herhangi bir şarta bakmadan direk A da ki verileri B ye alabilir miyim?
27 Mayıs 2021 Veri Tabanı kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 534 gösterim
534 gösterim
Selamlar, Bir string içersinde sql sorgusu tanımlıyorum. Fakar çok uğraşmamak için tek string içersinde birden fazla sorgu hazırlamak istiyorum. Sorguları birleştirmek için ne kullanabilirim?
27 Mayıs 2021 Veri Tabanı kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 533 gösterim
533 gösterim
Selamlar, Tablodaki bir sütunun sadece içindeki verilerini silmek istiyorum. ALTER TABLE kullanarak sütunu tamamen kayberiyorum. Bunun için bir yöntem var mı?
27 Mayıs 2021 Genel Kavramlar kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu