search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
258 gösterim
c=a mod b;

Doğru sonuc vermesi için "c" değişkenin hangi türde tanımlanmış olması gerekir

A- Real    B- Int    C- Integer    D- Hiçbiri    E-Float
C/C++ kategorisinde 102 puan

1 cevap

0 oy
Hangi dilde?

Real C/C++ tabanlı dillerde yok.
Int / Integer zaten aynı veri tipi
Artı Float'da real ile aynı veri tipi.

Genel geçer birşey istersen Real ve float olabilir. Ama Int kesirli sayılarda doğru sonuç vermez

System.out.println(1.13 % 0.20); // bu işleme göre float ya da real olmalı (java'da real yok)
System.out.println(113 % 20); // bu işleme göre int / integer olmalı.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 386 gösterim
386 gösterim
Merhaba javascript bilmiyorum denecek kadar az biliyorum. $("#mail").click(function () { var rows = $("#jqxgrid").jqxGrid('selectedrowindexes'); var selectedRecords = new Array(); for (var i = 0; i < rows.length; i++) { var row = $("#jqxgrid ... '/kullanici/admingiris.aspx/SendMail' }); }); Bu şekilde array'e attığım verilerimi cs tarafında nasıl kullanabilirim ? Bu değişkene nasıl ulaşabilirim ?
6 Aralık 2016 Javascript kategorisinde etmzn 102 puan sordu
0 oy
1 cevap 239 gösterim
239 gösterim
Hayvanat Bahçesi ile ilgili bir oyun programı yazacağınızı düşünün. Hayvanat Bahçesinde Kedi, Köpek, Kuş, Yılan, Maymun, Ayı ve Balık türünde hayvanlar olacaktır. Kuş Uçanlar türünde, Yılan Sürünenler türünde, Balık Yüzenler türünde, diğerleri ... . Sürünenler türü sadece Yürüyenler türünü yakalayabilir. Yüzenler türü hiçbir türü yakalayamaz. Yürüyenler türü Yüzenler türünü yakalayabilir.
30 Nisan 2021 Java kategorisinde jroky1104 102 puan sordu
0 oy
0 cevap 134 gösterim
134 gösterim
AŞAĞIDAKİ KODDA SADECE TEK SAYILAR İÇİN ÇALIŞAN BİR SİSTEM VAR.BUNU NASIL TEK VEYA ÇİFT SAYI FARKETMEYECEK ŞEKİLDE DÜZELTEBİLRİZ? package ulam; import java.util.Arrays; public class Ulam{ enum Direction{ RIGHT, UP, LEFT, DOWN; } private static String[][] genUlam(int n){ return genUlam(n, 0 ... { String[][] ulam = genUlam(6); for(String[] row : ulam){ System.out.println(Arrays.toString(row)); } } }
5 Eylül 2020 Java kategorisinde ertq 111 puan sordu
0 oy
1 cevap 809 gösterim
809 gösterim
Sizden bir Garaj sınıfı dizayn etmeniz isteniyor. Garaja parkEt ve parktanAl şeklinde iki yordam tanımlanmalıdır. Garaj sadece bir araç almaktadır ve doluysa yeni bir araç park edilmemesi sağlanmalıdır. Garaja kamyon, otomobil, bisiklet, vb. ... unique bir şifre dönecek. Bu değeri daha sonradan parktanAl fonksiyonuna ile garaja gönderdiğimizde fonksiyona araç nesnesi geri gönderilmelidir.
16 Haziran 2020 Java kategorisinde ertq 111 puan sordu
0 oy
1 cevap 280 gösterim
280 gösterim
A={a,b,c} kümesinden rastgele kelimeler oluşturulmaktadır.Oluşturulan rastgele kelimelerin uzunlukları uz(K) şeklinde tanımlanmıştır ve K ise üretilen kelimedir.K kelimesi bir karakter dizisi olarak düşünülebilir.Rastgele oluşturulan kelime b ile başlayıp b veya c ile bitiyorsa ve aynı zamanda ardışık en az iki tane a içermiyorsa,AC değişkeninin değeri 1 olacaktır ve diğer durumda ise 0 olacaktır.
15 Mayıs 2020 Java kategorisinde ertq 111 puan sordu