search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
323 gösterim
Merhaba öğrenciyim daha 1. sınıfım üniversitede. Sizden bir ricam olacak. Derslere çalışırken zorlanıyorum anlamakta güçlük çektiğim çok fazla detaylar oluyor. Yazılım Mühendisliği okuyorum. Bana nasıl çalışmam gerektiği hakkında bilgilerinizi ipuçlarını paylaşırsanız çok sevinirim. Mesela Programlama Dilleri dersi görüyorum. Ezber bir ders .Dillerin geçmişi birbiriyle bağlantısı syntax semantics gibi daha temel şeyler görüyoruz fakat bu derse çalışırken ezberlemem gereken yerlerde bile mantığını anlamadığım şeyler kafama girmiyor ve her şeyin deriniyle ve detayıyla anlamlandıramıyorum. Bu yolun başında olduğum için midir yoksa sıkıntı bende midir  diye sorgulayıp duruyorum
Genel Kavramlar kategorisinde 116 puan

1 cevap

1 oy
Aslında sorunun cevabını kendin vermişsin. Üniversite ile programlama/yazılım alanında da ilk yılınsa gayet normal. Hemen herkesin başından geçiyor böyle tecrübeler.

Kısaca birkaç tavsiye vereyim.

1 - Her sanat/spor/eğitim dalında olduğu gibi yazılımda da ne kadar çok tekrar pratik yaparsan o kadar iyi konuya hakim olursun.  10.000 saat kuralını unutma. Birşeyde profesyonel bir başarı 10.000 saatlik pratikten sonra gelir. Bu konuyu bilmiyorsan arattırıp bakabilirsin.

2 - Bir konu öğreneceğin zaman zorlanıyorsan, benim tavsiyem karmaşık halinden önce en basit halini öğrenmeye çalış. Web uygulaması yazacaksan önce hello-world uygulaması yaz. Kalkıp hemen proje yazmaya başlama.

3 - Bilmediğin, anlamadığın konular için güzel bir yol zaten seçmişsin, buradan veya sana faydalı gördüğün kaynaktan araştırmaya devam, sormaya devam.

4 - Yıllar sonra ne kadar ilerlediğini görmek için kendine online varlık oluşturabilirsin. Kişisel blog olur, hasscript profili olur, github profili olur, stackoverflow olur, vs, vs.

İyi çalışmalar,
6.2k puan
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 162 gösterim
162 gösterim
Wordpress'te yaptığım blogum için kullandığım logoda ingilizce yazı içeriği bulunuyor. Sayfanın Türkçe versiyonu için Polylang pluginini kullanıyorum. Dili değiştirdiğimde logonun değişmesini nasıl sağlayabilirim?
25 Haziran 2020 Genel Kavramlar kategorisinde melis 106 puan sordu
0 oy
1 cevap 393 gösterim
393 gösterim
Merhaba, Eclipse'te ctrl ile birlikte yön tuşlarını kullanamıyorum. Normalde kelimeler üzerinde hızlıca gezinmek için ctrl + <sağ> , <sol> gibi tuşları kullanıyorum. Birden çalışmamaya başladı. Notepad'da falan çalışıyor. Sadece eclipse'te çalışmıyor.
19 Ağustos 2019 Editor/IDE kategorisinde sinan 291 puan sordu
0 oy
1 cevap 306 gösterim
306 gösterim
Python çalışmak için python kurmam gerekli mi?
25 Mart 2020 Python kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
2 cevap 269 gösterim
269 gösterim
Primefaces Datatable'da boolean bir değeri nasıl gösterebilirim?
19 Mart 2019 Java kategorisinde sinan 291 puan sordu
0 oy
1 cevap 352 gösterim
352 gösterim
merhaba ,100-999 arasında bir sayı seçmem lazım daha sonra bilgisayara karşı bir oyun oynamam lazım ve bilgisayarın kazanması gerekiyor. sadece 1 ve 2 çıkarabiliyoruz sayıdan. eğer ben 1 seçersem bilgisayar onu 3'e tamamlamak için 2 seçecek ve bu 0'a kadar bu şekilde gidecek ama bir döngü oluşturamıyorum.kodlama konusunda yeniyim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
25 Mart 2018 C/C++ kategorisinde irem_U 108 puan sordu