search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
185 gösterim
Veri biliminde bazı sütunların içindeki bilgilerin sayısal değer olarak kalmaması ve bunların ikilik (binary) sisteme çevrilmesi isteniyor. Bunun tam olarak sebebi nedir? ve nasıl yapılabilir?
Veri Bilimi kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

0 oy

Birçok makine öğrenmesi algoritması kategorik verilerle doğrudan çalışamaz, makine hangi verilere nasıl değerler verileceğini anlayamıyor. O yüzden en sağlıklı yöntem verileri ikili(binary) sisteme çevirmek oluyor. Sayısal veriler makine öğrenmesi algoritmalarında daha verimli bir kullanım sağlanıyor.

veri setimizdeki 'sutun1' kolonunda 'a' ve 'b' diye iki farklı değeri binary sisteme çevirme yöntemleri

from sklearn.preprocessing import OneHotEncoder
ohe = OneHotEncoder(sparse=False)
sutun1 = ohe.fit_transform(data[sutun1])

ya da

data.sutun1 = [1 if each == "a" else 0 for each in data.sutun1]

umarım yazdıklarım işinize yarar. Kolay gelsin :)

365 puan

İlgili sorular

1 oy
2 cevap 327 gösterim
327 gösterim
Verilerimde "Turler" diye bir kolonum var içinde sadece Kedi ve Köpek olarak 2 farklı tur var. Bu modeli eğtirken değerleri 1 ve 0'a çevirmek için ne yapmalıyım?
29 Mart 2019 Veri Bilimi kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 315 gösterim
315 gösterim
Spring Boot ile bir uygulama geliştiriyorum. Haliyle birsürü entity sınıfım var. Swagger entegre ettiğim zaman bu entity sınıflarım için de endpoint açıldığını görüyorum. Ben sadece benim istediğim endpointlerin orada görünmesini istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
1 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 525 gösterim
525 gösterim
Selamlar, Tablodaki bir sütunun sadece içindeki verilerini silmek istiyorum. ALTER TABLE kullanarak sütunu tamamen kayberiyorum. Bunun için bir yöntem var mı?
27 Mayıs 2021 Genel Kavramlar kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 340 gösterim
340 gösterim
S.a jtable da excel de olduğu gibi sütunun başlığına tıklayıp ordan sütun daki verileri filtrelemek istiyorum bu mümkün mü. Eğer değilse jtable alternatif olarak kullanacağım farklı yöntemler varmıdır. Teşekkür ederim.
13 Aralık 2019 Java kategorisinde namussuzBilo 108 puan sordu
0 oy
1 cevap 64 gösterim
64 gösterim
Java dili ile, bir klasör içindeki tüm dosyaları okuyarak içeriklerini ekrana yazdıran bir program nasıl yazılabilir? Bu programda, okunan dosyaların içerikleri bir String değişkenine yazılacak ve her dosya okunduktan sonra ekrana yazdırılacak.
14 Ocak 2023 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu