search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
184 gösterim
WWW (World Wide Web) nedir? İnternet dediğimiz kavram nasıl başlamış, nasıl gelişmiştir?
Genel Kavramlar kategorisinde 291 puan

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 2.5K gösterim
2.5K gösterim
Java ile bir internet sitesi yaparken tomcat kullanacaktım. Ama internette biraz bakındığım zaman web server ve application server diye bir konuya geldim. Tomcat ne oluyor? Benim işimi görmez mi? Web server ile application server arasında fark var mı?
16 Eylül 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
0 cevap 135 gösterim
135 gösterim
POSTMAN üzerinde iki farklı servis ile çalışıyorum. Birisi direkt URL üzerinden requesti atarken diğeri için girdileri BODY alanında girmem gerekiyor. Örnekle gösterecek olursam; $headers = New-Object "System.Collections.Generic.Dictionary[[String],[String]]" $headers.Add(" ... /show?session=" + $SessionID + "&user=" + $samAccount bu iki kullanım arasındaki farkı anlatabilir misiniz? Teşekkürler..
25 Ocak 2023 Genel Kavramlar kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 1.4K gösterim
1.4K gösterim
Selam, Bir web service yazmak istiyorum. Ancak yazarken seçilen dilin bir önemi var mıdır? Web service yöntemlerinden olan JAX-WS ve JAX-RS den hangisini handi durumda seçmeli?
15 Ocak 2017 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
1 oy
1 cevap 624 gösterim
624 gösterim
Şu aralar bayağı rövaşta olan bir konu olarak; micro web servis nedir? Key concept denilen( en önemli konuları) kısımlar nelerdir? Neleri öğrenmek nelere dikkat etmek ve nereden başlamak gerekir?
21 Mart 2016 Genel Kavramlar kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 258 gösterim
258 gösterim
Merhabalar, Canlı web uygulamalarında debug yapmanın riskleri nelerdir? Bazı şirketlerde kesinlikle böyle bir işleme izin verilmezken, bazı firmalarda önüne gelen yazılımcı canlı uygulamalar üzerinde debug yapıyor. Bu işlemin ne tür riskleri vardır?
7 Ocak 2016 Genel Kavramlar kategorisinde buzel 604 puan sordu