search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
580 gösterim
Bir web api yazıyoruz ve json şekilde veri tutuyoruz. bu veriyi pythona gönderip pythonda bu veriyi işlemek istiyoruz. json olarak veriyi gönderebiliyorum ama pythona bu verinin geldiğini nasıl belirtmem gerekiyor? Python MVC den veri beklemesi için ne eklememiz gerek. Ya da python daki def mantığı ile MVC içinden direk main fonksiyonunu çağıramıyormuyuz?
kapalı
Web Programlama kategorisinde 334 puan
Tam olarak sorununu anlamadım açıkçası. Uygulamaya veri gönderdiğini düşünüyorsun ama gelip gelmediğini anlamıyorsun. Biraz daha açar mısın?

Asp.net MVC ile python arasında herhangi bir değişken aktarmak istiyorum. bunun için python değişken mi beklemeli yada asp.net mvc değişkeni direk yollayabiliyor mu?

1 cevap

1 oy
 
En İyi Cevap
Birkaç yaklaşım deneyebilirsin.

1- Asp.net ile aldığın veriyi bir veri tabanına yazabilir, sonra o veriyi python ile okuyup işini halledebilirsin.

2- Asp.net ile aldığın veriyi bir dosyaya yazdırıp o dosyayı okutup işlem yapabilirsin. Okutma işlemi için python bir klasörü dinleyip eğer kayıt geldiyse çalışsın şeklinde yaklaşabilirsin

3- Asp.net ile aldığın veriyi bir dosyaya yazdırıp, sonra python'u process olarak tetiklemeyi deneyebilirsin. c# ile ProcessStartInfo sınıfına bakabilirsin.

4- Asp.net ile aldığın veriyi python ile yadığın bir mvc uygulamasına yollayabilirsin. Yani python tarafında da bir mvc tarzı uygulama geliştirmen gerekir.

Şu an aklıma gelen seçenekler bunlar.
6.2k puan
seçti

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 793 gösterim
793 gösterim
ADO. NET Entity Data Model projede gözükmüyor? Projeye Stored Procedure ekleyeceğim. İnternetten araştırdığım kadarıyla Model'e "Ado.Net Entity Data Model" ekleyerek oluştıuruluyor. Model'e Yeni öğe eklemeye çalıştığımda; JSON File JSON Schema File XML File YAML File ... eklerim? Düzeltme: .Net Core ile çalıştığım için gözükmüyormuş. .Net Core projesine Ado.Net Entity Data Model nasıl eklerim?
1 Temmuz 2021 .Net kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 420 gösterim
420 gösterim
Bilgisayarımda birkaç geliştirme yaptım ve bunları git commit diyerek bu geliştirmeleri master üzerinde commit attım. Sonradan fark ettiğim üzere aslında bunları başka bir branch üzerinde yapsam daha mantıklı olacakmış. Henüz bunu repoya göndermediğim için local değişiklikleri nasıl başka bir repoya gönderebileceğimi düşünüyorum? Varsa bir yorumunuz memnun olurum
29 Temmuz 2020 Web Programlama kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 535 gösterim
535 gösterim
Web servis kavramı nedir?
3 Kasım 2016 Web Programlama kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 257 gösterim
257 gösterim
Selamlar, Elimizdeki hazır bir veritabanını kullanarak ilgili tablolar üzerinde insert,update işlemleri yapacak bir web uygulaması yapmak istediğimizde bunu en kolay hangi teknoloji ve/veya programlama dilleriyle yapabiliriz? Örneğin; Kullanıcılar, Adresler diye iki ... işi daha kolay yapılabilecek bir teknoloji/framework vardır diye düşünüyorum? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.
9 Mart 2016 Web Programlama kategorisinde buzel 604 puan sordu
0 oy
2 cevap 553 gösterim
553 gösterim
Merhabalar, Ben yazılım sektörüne girmiş bir business analistim ve web uygulamaları geliştiriyoruz. Bu sayafaları hazırlarken, hangi componentlerin kullanılabileceğini ve kullanılacak olan componentlerin detaylarını tam olarak kestiremiyorum. Elinizde örnek olabilecek, geniş ve detaylı bir component listesi var mıdır veya yaralanabileceğim bir kaynak gösterebilirmisiniz rica etsem ? Teşekkürler
18 Şubat 2016 Web Programlama kategorisinde ZGC 105 puan sordu