Merhabalar,
Angular 4 ile yazılmış bir arayüzü servera nasıl deploy ederiz. Lokalimizde Node.js yükleyerek onun üzerinde localhostta çalıştırıyoruz (ng serve ).
Ama bu uygulamayı mesela linux bir server a attığımızda nasıl bir işlem yapmamız lazım.
Teşekkürler
Angular uygulaması yazdığınız zaman sunucuya atarken bir node sunucusu kullanma zorunluluğunuz olmaz. Yani php/apache, java/tomcat ile kullanabilirsin. npm build dediğin zaman yazdığın kodlar js dosyasına cross-compile edilir. Çıkan dosyalar js dosyaları olur. Bunu herhangi bir sunucuya kopyala yapıştır diye gidebilirsin. Bunun için kullanacağın bir sürü uygulama var, filezilla herhalde en bilinen uygulamadır.
Angular+2 uygulamalarında ng build dediğimizde klasör yapımıza dist dosyaları geliyor. Bunlar yazdığımız typescript dosyaların js ye dönüşmüş halleri. İçerisinde bir tane index.html oluşuyor. Tomcata atarken de webapp altına bir dosya açıp dist içerisindekileri buraya atıyoruz ve tomcati ayağa kaldırıyoruz. Sonrasında uygulamayı çalıştırıyoruz.