search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
228 gösterim

Bir yerde " Double Metaphone" algoritması cümlesine denk geldim. Daha önce hiç duymadığımdan merak ettim.

Konu hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl çalışır bu algoritma?

Genel Kavramlar kategorisinde 2.0k puan

1 cevap

0 oy
Double Metaphone, bir ad veya kelime için fonetik kodlamasını oluşturmak için kullanılan bir algoritmadır. Bu algoritma, adların veya kelimelerin fonetik olarak benzer olanlarını bulmak için kullanılır.

Double Metaphone algoritması, bir ad veya kelime için iki fonetik kod oluşturur. Bunlar, "primary" ve "secondary" kodlar olarak adlandırılır.

Algoritma, ad veya kelime içindeki harfleri sırayla işler ve her harf için belirli kurallar uygular. Örneğin, algoritma "c" harfini "s" veya "k" ile değiştirebilir. Algoritma, ayrıca özel harf kombinasyonlarını veya ön ekleri veya son ekleri işler. Örneğin "kn" kombinasyonu "n" olarak işler.

Algoritma, ad veya kelime içindeki harfleri işledikten sonra, oluşan fonetik kodları primary ve secondary kodlar olarak saklar. Primary kod, algoritma tarafından oluşturulan ilk fonetik koddur. Secondary kod ise, primary kod ile benzer olan ama farklı bir fonetik koddur.
6.2k puan

İlgili sorular

1 oy
1 cevap 210 gösterim
210 gösterim
selamlar, 2,3 gündür Google'ın 1 Ağustosda algoritma güncellediğine dair haberler görüyorum. Konuya ilişkin bilgisi olan var mı? Önceden neydi de bundan sonra ne olacak?
4 Ağustos 2018 Genel Kavramlar kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 197 gösterim
197 gösterim
Algoritma kavramı nedir? Algoritma dediğimiz zaman ne anlamamız gerekir?
5 Aralık 2016 Genel Kavramlar kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 341 gösterim
341 gösterim
Öncelikle kolay gelsin. C#,C++ programlama dillerini biliyorum. Ayrıca kendi çabalarımla Kali Linux ve HTML öğreniyorum. Algoritma kurma konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bilmediğim kod yok deneyerek buluyorum yapıyorum ancak algoritma düzgün kuramadığım için sıkıntı yaşıyorum her programlamamda. Sizce bu konuda biraz daha iyi algoritma kurmak için ne yapmalıyım?
11 Kasım 2016 Genel Kavramlar kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 134 gösterim
134 gösterim
Mesela rehber uygulamasını basit mantıkta geliştirebiliyorum. Ama bunu nesne yönelimli şekilde geliştirmeye gelince ekranla bakışıyorum. HackerRank üzerinden algoritma sorularını çözebiliyorum ama OOP sorusu gelince ihtiyacı nasıl OOP temelinde karşılayacağımı anlayamıyorum. Sizce nerede yanlış yapıyorum? Hangi eksik tarafımı geliştirmeliyim?
5 Şubat 2022 Algoritma kategorisinde canonka 334 puan sordu
0 oy
1 cevap 175 gösterim
175 gösterim
Yazılım mülakat sorusu olarak buble sort algoritması sordular. Buble sort ne işe yarar?
6 Haziran 2021 Algoritma kategorisinde canonka 334 puan sordu