search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
1.3k gösterim
Spring boot, spring security , spring  cloud vs.  nedir? Farkları nelerdir ?başka ürünler var mıdır?
Java kategorisinde 2.0k puan

1 cevap

0 oy
Yeni bir akım olarak serverless kavramı ortaya çıktı. Normalde programcılar uygulamalarını geliştirip bu uygulamaları çalışan bir sunucu üzerine atıp çalıştırıyorlar. Şu anda büyük kapsamlı sunucular yerine küçük küçük işleri yapabilecek sunucusu da içinde olan kavram çıktı -serverless-. Spring boot bu yaklaşıma java/spring tarafından bir seçenek olarak çıktı.

Spring security uygulamanın güvenlik katmanı için hazırlanmış bir kütüphane. Kimlik belirleme(authentication), yetki belirleme(authorization) kavramları için kolay hazır bileşenler(component) veriyor.

Spring cloud hakkında fazla bir bilgim yok. Sanıyorum ki cloud alt yapısını kullandığın zaman karşına çıkan bazı sorunlara hazır cevaplar vermek için kullanılan bir kütüphane. Kendi dökümantasyonunda geliştiriciler için hızlı uygulama geliştirilebilmesi için kullanılan araçlar diye açıklamış.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim 20 Nisan 2019 Java kategorisinde sinan 291 puan sordu
0 oy
1 cevap 518 gösterim
518 gösterim
Spring boot ve spring security kullandığım bir projeye bazı testleri yapabilmek için database olarak H2 ekledim. Ama konfigürasyon sayfası boş geliyor. Test connection başarılı dönüyor ama connect deyince boş bir sayfaya gidiyor.
16 Eylül 2019 Java kategorisinde sinan 291 puan sordu
0 oy
1 cevap 319 gösterim
319 gösterim
Spring Boot ile bir uygulama geliştiriyorum. Haliyle birsürü entity sınıfım var. Swagger entegre ettiğim zaman bu entity sınıflarım için de endpoint açıldığını görüyorum. Ben sadece benim istediğim endpointlerin orada görünmesini istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim?
1 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.5K gösterim
1.5K gösterim
Selam, java ile uygulama geliştirmek için Spring boot kullanabilirsin diye bir öneri duydum. Neden spring ile uygulama geliştirme ihtiyacı duyulmuştur, ne yarar sağlar bize proje ? Bir de Spring ve Spring boot kavramı aynı şeymidir?
18 Aralık 2016 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 256 gösterim
256 gösterim
Spring Boot kullanırken VueJs uygulamamdan bir http PUT istek yolladığımda CORS hatası alıyorum. Nasıl çözebilirim?
2 Şubat 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu