search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
1.1k gösterim
Selamlar,

JRE/JDE/JVM/JEE/JSE/JME kısaltmaları nedir?

Ben bir uygulama yazmak istediğim zaman bunlardan hangisini/hangilerini kurmam gerekiyor?

Hepsi kurulmalı mı?
Java kategorisinde 6.2k puan

1 cevap

0 oy
JRE - Java Runtime Environment : Javada yazılmış bir uygulamanın çalıştırılması için gerekli.
JDK - Java Development Environment : Javada yazdığınız kodun derleyip çalışır bir uygulamaya çevrilmesi için gerekli. JRE zaten içinde bulunur.
JVM - Java Virtual Machine : Java uygulamalarının çalıştırılması için oluşturulan bir sanal makinedir. JRE ve JDK içinde bulunur. Ayrıca kurulmaz.
JEE - Java Enterprise Edition : Java için bir uygulama çatısı (framework) denilebilir. İçinde büyük firmaların ihtiyaç duyacağı kütphaneler vardır. Veri tabanı işlemleri, mail atma işlemleri, bağlantı işlemleri gibi.
JSE - Java Standard Edition : Temel olarak bildiğimiz java. İçinde JEE uygulama çatısı yok. Temel işlemler var.
JME - Java Micro Edition : Eskiden java temelli telefonlar için uygulama geliştirmeye yarayan uygulama çatısıydı. Artık telefon için pek kalmadı. Ama java desteği olan aletlerde (çamaşır makinesi, buzdolabı, klima) hala çalışır durumda.
6.2k puan

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 1.8K gösterim
1.8K gösterim
Bir maven uygulamasını ayağa kaldırırken, JDK yerine JRE seçildiği için kalkmıyordu. Bu ikisinin ne farkı var acaba acıklayabilir misiniz?
18 Aralık 2016 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 537 gösterim
537 gösterim
Selam, Spring brojesini çalıştırıken aşağıdaki hatayı alıyorum, nasıl düzeltebilirim? [ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-compiler-plugin:3.1:compile (default-compile) on project .....: Compilation failure [ERROR] No compiler is ... solutions, please read the following articles: [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoFailureException
16 Şubat 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 1.4K gösterim
1.4K gösterim
JVM (Java Sanal Makinesi) nedir? Javayı çalıştırmak için ihtiyacımız olan işletim sistemi üzerinde oluşturulan sanal bir ortam diye tanımlasak doğru olur mu? Bir işletim sisteminde bu JVM bir tane mi oluyor? ya da aynı işletim sisteminde çalışan 3 ayrı programımız varsa, o işletim sisteminde 3 ayrı JVM mi oluyor? kavram kargaşası yaşıyor isem lütfen beni bu konuda aydınlatır mısın?
13 Aralık 2016 Java kategorisinde buzel 604 puan sordu
0 oy
1 cevap 297 gösterim
297 gösterim
Selam, Bir java projesini ayağa kaldırırken "The specified JRE installation does not exist" hatası alıyorum. Java Compiler ayarı düzgün gibi gözüküyor. Acaba neyi gözden kaçırıyor olabilirim. Spring boot projesi yapmaktayım.
31 Ocak 2017 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 134 gösterim