search
Giriş
Merhabalar arkadaşlar, Sitemizi programlama ile ilgilenen bütün arkadaşlarımızın Türkçe içerik konusunda çektiği sıkıntılar düşünülerek soru/cevap şeklinde bir etkileşimde bulunabilmesi için kurduk. Umuyoruz hepimiz için güzel bir deneyim olur. Hasscript Ekibi
0 oy
4.4k gösterim
Selamlar,

Genellikle   List <xx> Liste = new ArrayList <xx>  bu kullanılıyor. Bu yapıyla aşağıdaki yapının farkı var mıdır?

ArrayList <xx> Liste = new ArrayList <xx>

Daha doğrusu ArrayList ile List arasındaki fark nedir ve object olarak bir liste tutacağız hangisini tercih etmekte fayda var?
kapalı
Algoritma kategorisinde 211 puan

1 cevap

2 oy
 
En İyi Cevap
List bir arayüz(interface) olarak programala dili tarafından veriliyor. Bir listede olması gereken özellikler list arayüzü ile belirleniyor. Ekleme, çıkarma, bir index üzerindeki değere gitme gibi özellikleri var. Ama arayüzlerin özelliği olarak listenin nasıl gerçekleştirildiği bilgisini tutmaz. Sadece özellikler var, yani alıp liste olarak kullanamayız. Kullanabilmek için list arayüzünü gerçekleştirmiş sınıflardan birini yaratıp kullanmak gerekir. Senin örneğinde gerçekleştirim için ArrayList kullanmışsın.

Java'da list gerçekleştirimi sunan sınıflar ArrayList ve LinkedList'dir.

Kullanırken

List<> xx = new ArrayList<>();
List<> yy = new LinkedList<>();

olarak kullanılabilir. Elinizdeki değişken xx veya yy, tip olarak List özellikleri gösterirken arkadaki hafıza kullanımları farklıdır.

Toparlarsak kullanım olarak aynı, hafıza yönetimi ve performans olarak farklı özellik gösteren listeler var. Eşittirin sol tarafındaki hangi özellikleri kullanacağını, sağ tarafındaki de bu özellikleri veren hangi sınıfı kullanacağını belirtiyor.

İyi çalışmalar,
6.2k puan
seçti

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 313 gösterim
313 gösterim
Selamlar, Elime bir tane arraylist geliyor. firstList diyebiliriz. Daha sonra içinden bir kaç değer eksilmiş halde yeniden o arraylist geliyor. Buna da secondList diyebiliriz. iki arraylist arasındaki silinen değerleri nasıl yakalayabilirim?
11 Kasım 2020 Java kategorisinde kupanintorunu 365 puan sordu
0 oy
1 cevap 5.8K gösterim
5.8K gösterim
Uygulamayı yazarken sürekli ArrayList kullanıyorum. Ama veri yapıları konularında linked list diye bir kavram daha var. ArrayList'e göre avantajı nedir? Hangi durumda ve neden kullanmalıyım?
25 Mayıs 2017 Algoritma kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 963 gösterim
963 gösterim
Hibernate kullanarak veri tabanından bir tablonun verilerini çekip bir objeye atıyorum. Daha sonra bunun sadece bir alanını "CODE" alanını çekmeye çalışıyorum. Bu yöntem daha etkili yolu var mıdır? ExampleBean bean = new ExampleBean (); List<ExampleBean > exampleBean = bean. ... .add(si.getCode()); } Konu dışı ama bu codeList i de alıp bir filtreleme yaparken input parametresi olarak kullanıyorum.
30 Mayıs 2019 Java kategorisinde tolgacelik.art 2.0k puan sordu
0 oy
1 cevap 512 gösterim
512 gösterim
Sürekli java ve javascript programlama dillerinden bahsediliyor. Bu iki dil aynı mıdır? Arasında fark var mıdır? Neden java? Neden javascript?
24 Ocak 2022 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu
0 oy
1 cevap 325 gösterim
325 gösterim
Maven ile çalışırken genellikle insanlar "mvn clean install" diyor. Bazı arkadaşlar da "mvn clean compile" daha iyi olduğunu söylüyor. Arasındaki fark nedir?
31 Ağustos 2021 Java kategorisinde kenan 6.2k puan sordu